Oferta

Revoluţia sfinţilor. Un studiu despre originea politicii radicale

(3 recenzii clienți)

36,61lei 30,50lei

Autor: Michael Walzer
Traducere: Ciprian Şiulea
383 pagini

©1965 — published by arrangement with Harvard University Press
© TACT, 2013

Cod Produs: 747 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4556

Descriere

„Încep această carte în speranţa de a scrie cu empatie despre o alegere umană pe care am considerat-o stranie și tulburătoare: decizia de a fi puritan, de a te reprima pe tine însuți și de a-i reprima pe alţii, de a manifesta o concepţie a sanctităţii în același timp abstractă și urgentă. La urma urmei, sfi nţenia calvinistă ne-a traumatizat pe toţi, lăsându-și urma dacă nu asupra conștiinţei noastre, atunci asupra gândurilor noastre ilicite, și merită întotdeauna să ne întoarcem în urmă și să ne punem întrebăriasupra rănilor noastre. Dar pe parcursul muncii mele, am decis că alegerea puritanismului nu este, de fapt, atât de diferită de alte alegeri ulterioare, pe care nu le găsesc nici stranii, nici tulburătoare. Sfântul calvinist mi se pare acum primul dintre acei agenţi autodisciplinaţi ai reconstrucţiei sociale și politice, care au apărut atât de frecvent în istoria modernă. El este distrugătorul unei ordini vechi faţă de care nu trebuie să fi m nostalgici. El este constructorul unui sistem represiv pe care, foarte probabil, trebuie să îl suportăm înainte de a putea evada din el și de a-l transcende. El este, mai presus de orice, un politician extraordinar de îndrăzneţ, inventiv și nemilos, așa cum trebuie să fi e un om care are „mari lucrări” de realizat, așa cum, poate, trebuie să fi e un om, căci „marile lucrări au mari dușmani”

 

Despre autor

Michael Walzer (n. 1935), filosof american. A studiat istoria şi filosofia politică în Statele Unite ale Americii şi în Anglia, la Universităţile Brandeis, Cambridge şi Harvard. A predat la Universitatea Princeton (1962-1966) şi la Universitatea Harvard (1966-1980). Din 1980 este membru permanent al Şcolii de Ştiinţe Sociale din cadrul Institutului de Studii Avansate de la Princeton.

Lucrări principale:

The Revolution of the Saints. A Study in the Origins of Radical Politics [ed. rom.: Revoluţia sfinţilor. Un studiu despre originea politicii radicale, Editura Tact, Cluj,2013] (1965),
Regicide and Revolution [Regicid şi revoluţie] (1974),
Just and Unjust Wars [Războaie drepte şi nedrepte] (1977),
Spheres of Justice [Sfere ale dreptăţii] (1983),
Exodus and Revolution [ed. rom.: Exod şi revoluţie, Editura Tact, Cluj, 2011] (1985),
Toward a Global Civil Society [Spre o societate civilă globală] (1995),
On Toleration [Despre tolerare] (1997),
Politics and Passion: Toward A More Egalitarian Liberalism [Politică şi pasiune: spre un liberalism mai egalitar] (2004).

3 recenzii pentru Revoluţia sfinţilor. Un studiu despre originea politicii radicale

  1. tact

  2. tact

  3. tact

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…