Oferta

Sfântul Pavel. Întemeierea universalismului

Autori: ALAIN BADIOU
(1 recenzie client)

27,94lei 23,50lei

Autor: Alain Badiou
Traducere: Andreea Lazăr
134 pagini

© Presses Universitaires de France, 1997
© Editura TACT, 2008

Stoc epuizat

Cod Produs: 474 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4506

Descriere

Analiza figurii Sfântului Paul realizată de Alain Badiou nu este realizată din punct de vedere teologic şi nici istoric, ceea ce el caută şi găseşte sub numele apostolului este mai degrabă un raspuns la întrebările pe care actualitatea noastră şi le pune cu insistenţă: cum să fondezi o adevarată universalitate, în lumea noastră definită de axele globalizării şi a localizării; cum pot surveni adevărul şi evenimentul într-o realitate văzută ca simpla ordine a fiinţelor şi a cunoştiinţelor; şi cum trebuie gândit subiectul odată constituit sub urgenţa evenimentului.

Sunt cel puţin trei motive pentru care s-a decis traducerea cărţii în limba română: primul, anume că această carte este o adevarată condensare a conceptelor majore a lui Alain Badiou şi atunci cartea poate funcţiona ca o introducere, pentru cititorul român, în gândirea acestui filosof – fiind prima traducere în limba romană a lui Badiou – ; al doilea motiv este că prin problemele pe care le pune, cartea răspunde întrebărilor extrem de actuale: statutul universalităţii, raportul între subiect şi lege, posibilitatea evenimentului, etc; şi al treilea motiv ţine de intenţia editurii noastre de-a introduce astfel cititorul român în domeniul studiilor teologico-politice, care are azi o importanţă decisivă.

 

Despre autor

ALAIN BADIOU (n. 1937), filosof, dar şi romancier, dramaturg, eseist şi activist politic francez. Născut în Maroc, absolvent al Şcolii Normale Superioare (studii de matematică şi filosofie), a fost profesor, începând din 1969, la Universitatea Paris VIII. Din 1999 este director de studii la ENS, predând totodată la Collège International de Philosophie (Paris) şi la European Graduate School (Elveţia).

Lucrări principale:

Théorie du sujet [Teoria subiectului] (1982),
L’être et l’événement [Fiinţa şi evenimentul] (1988),
Manifeste pour la philosophie [Manifest pentru filosofie] (1989),
L’Éthique [Etica] (1993),
Saint Paul. La fondation de l’universalisme [Sfântul Pavel. Întemeierea universalismului] (1997),
D’un désastre obscur [Despre un dezastru obscur] (1998),
Le siècle [Secolul] (2005),
Logiques des mondes. L’être et l’événement 2 [Logici ale lumilor. Fiinţa şi evenimentul 2] (2006).

1 recenzie pentru Sfântul Pavel. Întemeierea universalismului

  1. tact

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…