Oferta

Noile subiectivități ale capitalismului global. Spiritualitate, dezvoltare personală și transformări neoliberale în România

(1 recenzie client)

35,00lei 28,00lei

Noile subiectivități ale capitalismului global. Spiritualitate, dezvoltare personală și transformări neoliberale în România

Coordonatori: Sorin Gog / Anca Simionca

206 pagini

Cod Produs: 2978-1 Categorie:
ID Produs 5819

Descriere

Sorin Gog / Anca Simionca (coordonatori):  Noile subiectivități ale capitalismului global. Spiritualitate, dezvoltare personală și transformări neoliberale în România:

Două decenii de transformări neoliberale în România. Zeci de programe de dezvoltare personală și spirituală care captivează publicul. Căutări și răspunsuri în viața personală și în câmpul muncii. Asistăm la inventarea unui nou tip de sine? A unui nou tip de om? A unui nou tip de angajat? Iată doar câteva dintre întrebările pe care le acoperă cei șase specialiști în sociologie și antropologie după o amplă muncă de teren și de cercetare. Textele reunite în cadrul acestui volum analizează transformările economice care au avut loc în România în ultimele decenii și evidențiază modul în care aceste programe de dezvoltare personală și spirituală încurajează un tip de sine care este adaptat societății capitaliste românești. Cartea descrie complexitatea acestor proiecte de transformare a sinelui și efortul pe care persoanele angrenate în acest câmp îl depun pentru a face față cerințelor sociale tot mai complexe din viața cotidiană, dar mai ales mediului economic tot mai competitiv pe care reformele neoliberale l-au generat în România. Un volum captivant care oferă răspunsuri, dar ridică și multe întrebări. Despre un subiect care este astăzi mai actual decât oricând.

Texte

Sorin Gog

Subiectivități neoliberale în câmpul spiritualităților alternative din România

Elena Trifan

„Când te-ai gândit ultima oară la tine?” Dezvoltare personală și neoliberalism în România

Cristine Palaga

„Descoperă-ți puterea interioară!” Instanțe ale guvernării de sine în retorica neoliberală a dezvoltării

personale și spirituale

Andrei Herța

Revrăjirea capitalismului postindustrial: magie și transformare spirituală în România

Andrada Tobias

Spiritualitate și tehnici de dezvoltare a sinelui: noi practici de loisir în România

Delia Petrea

Mecanisme de subiectivare neoliberale în firmele multi-level marketing: dezvoltare personală, wellness și cultură organizațională

Despre autor

Sorin Gog (născut 1978), doctor în sociologie la Universitatea „Babeș-Bolyai”. Este membru al Facultății de Sociologie și Asistență socială din Universitatea „Babeș-Bolyai” și este specializat în sociologia și antropologia religiilor.

Anca Simionca (născută 1983), doctor în sociologie și antropologie socială la Central European University, Budapesta. Este membră a Facultății de Sociologie și Asistență socială din Universitatea „Babeș-Bolyai” și este specializată în sociologie organizațională și sociologia muncii.

Elena Trifan (născută 1989), doctor în sociologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Este cadru didactic asociat al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și al Universității „Babeș-Bolyai” și este specializată în antropologia economică și a muncii.

Cristine Palaga (nascută în 1990), doctorand în sociologie la Universitatea „Babeș-Bolyai”. Este colaborator al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și este specializată în sociologia și antropologia sănătății.

Andrei Herța (născut 1988), doctorand în sociologie la Universitatea „Babeș-Bolyai”. Este cercetător științific în socio-antropologie la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău.

Andrada Tobias (născută în 1986), doctor în sociologie la Universitatea „Babeș-Bolyai”. Este colaborator al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” și este specializată în sociologia loisir-ului.

Delia Petrea (născută 1995), este absolventă a Masterului de Cercetare Sociologică Avansată din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca și este specializată în sociologia organizațiilor și sociologia consumului cultural.

 

1 recenzie pentru Noile subiectivități ale capitalismului global. Spiritualitate, dezvoltare personală și transformări neoliberale în România

  1. Tact Editura

    Ciprian Bogdan in Studia Universitatis Babes-Bolyai Sociologia:
    https://sciendo.com/article/10.2478/subbs-2020-0011

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…