Oferta

JAMES NAREMORE – Actoria în cinema

(3 recenzii clienți)

40,00lei 32,00lei

Traducere din limba engleză de Teodora Lascu

Redactor Andrei Gorzo

416 pagini

© 1988, The Regents of  the University of California
© TACT, 2018

Cod Produs: 4116 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4709

Descriere

„Cartea lui James Naremore – Actoria în cinema este o reușită singulară, oferind cititorului o istorie comprehensivă a stilurilor și tehnicilor actoricești în relație cu cinemaul. Reușita cărții se datorează și faptului că instrumentarul teoretic e folosit pentru a propune cititorului reflecții pe teme precum comportamentul nostru social în lumea de dinafara cinemaului sau lucrurile pe care le acceptăm implicit atunci când privim nu doar un film de ficțiune, ci și, de pildă, o știre televizată. Iar atunci când Naremore trece la studiile de caz și analizează șapte creații actoricești din șapte filme, el ne demonstrează, de fiecare dată, cum putem înțelege un film ca un întreg, în loc să izolăm actoria din el de alți factori estetici. Discuția lui multifațetată culminează cu două studii fascinante – unul despre un film-cheie a cărui temă este însăși condiția de spectator (Fereastra din spate al lui Hitchcock), iar celălalt despre un film-cheie pe tema actoriei și a performativității (Regele comediei al lui Scorsese). ” (Jonathan Rosenbaum )

„Minunata carte din 1988 a lui James Naremore, Actoria în cinema nu li se adresează în primul rând actorilor, studenților sau aspiranților la actorie, ci spectatorilor interesați de înțelegerea unui domeniu care de regulă face obiectul unor discursuri mistificatoare. (…) Deși limitată de focalizarea sa exclusivă pe tradiții performative europene și nord-americane, Actoria în cinema este, pe subiectul său, cea mai bună carte din câte cunosc.” (Andrei Gorzo)

 

 

Despre autor

JAMES NAREMORE (n. 1941), fost profesor de literatură comparată și comunicare la Indiana University, este unul din cei mai influenți critici și istorici de cinema din spațiul universitar nord-american. Este autorul unor volume monografice importante despre cineaștii Orson Welles, Stanley Kubrick, Vincente Minnelli și Charles Burnett, precum și al lucrărilor de sinteză Acting in the Cinema [Actoria în cinema] (1988) și More than Night: Film Noir in Its Contexts [Mai mult decât noaptea. Filmul noir și contextele sale] (1998).

3 recenzii pentru JAMES NAREMORE – Actoria în cinema

  1. tact

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…