Oferta

BRUNO LATOUR- Politicile naturii. Cum să introducem științele în democrație

Autori: Bruno Latour
(5 recenzii clienți)

40,00lei 32,00lei

Autor: BRUNO LATOUR

Traducere din limba franceză și postfață de: Bogdan Ghiu

Pagini: 408

© 2004, Éditions La Découverte, Paris

© TACT, 2020

Cod Produs: 1424-1 Categorie:
ID Produs 6086

Descriere

BRUNO LATOUR- Politicile naturii. Cum să introducem științele în democrație

„Identificând, încă din 1999, prin cartea de față, Politicile naturii, faptul că științele care ar trebui re-asociate politicii pentru a crește gradul, dacă nu chiar nivelul de democrație al acesteia,
ar trebui să aibă ca obiect „ultim” „mutația climatică”, degradarea continuă a condițiilor de perpetuare a vieții pe Terra, și continuând, sau concentrându-și reflecția și acțiunea, creația, acum, după douăzeci de ani, tocmai pe această linie (pe care am putea-o numi, pe urmele lui Jacques Derrida, a „ospitalității absolute”), centrând, altfel spus, ca „rău prim” absolut, atât știința democratizată, cât și politica devenită științifică tocmai prin „logodirea” ei cu o știință democratizată „procedural”, deschisă (spre multiplicitatea și diversitatea cunoașterilor), pe „mutația climatică”, Latour vorbește din însăși inima actualității. Și o face propunându-ne nu să visăm să „decolăm” spre alte lumi (pe Marte, acum, e înghesuială de „rovere”), ci să „reaterizăm” pe Pământ, să redevenim „pământeni” și „tereștri”, deschizându-ne spre Cosmos, dar dinspre Pământ și, mai ales, pe Pământ, spre biodiversitatea cu adevărat cosmică, dar atât de fragilă, infimă, pe care viața-împreună continuă, tocmai, neobosit, s-o producă. Lumea însăși a devenit, în momentul de față, prin pluralitatea ei vie, latouriană.” (Bogdan Ghiu)

 

 

Despre autor

Bruno Latour (n. 1947), filosof, antropolog și sociolog al științei francez. Între 1982 și 2006  a predat  la catedra de sociologie a Școlii Naționale de Mine din Paris, activând și ca visiting professor la London School of Economics și la Harvard University. Din 2006 este profesor la Universitatea de Știinţe Politice din Paris, unde începând cu 2015 este director la  Medialab.

Lucrări principale:

Nous n’avons jamais éte modernes. Essai d’antropologie symétrique [N-am fost niciodată moderni. Eseu de antropologie simetrică, Tact, 2015] (1991),La vie de laboratoire. La production des faits scientifiques [Viața laboratorului. Producerea faptelor științifice] (1988), Les Microbes: guerre et paix [Microbii: război și pace] (1984),Enquete sur les modes d’existance. Une anthropologie des Modernes [Cercetare asupra modurilor de existenţă. O antropologie a modernilor, Tact, 2016] (2012)

5 recenzii pentru BRUNO LATOUR- Politicile naturii. Cum să introducem științele în democrație

  1. Tact Editura

  2. Tact Editura

  3. Tact Editura (proprietar verificat)

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…