Oferta

Despre redistribuire şi recunoaştere

36,61lei 26,50lei

Autori: Axel Honneth, Nancy Fraser
Traducere: Maria-Magdalena Anghelescu
Introducere: Codrin Tăut
366 pagini

© Suhrkamp Verlag, 2003
© TACT, 2012, pentru versiunea în limba română

Cod Produs: 451 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4474

Descriere

Căci disputa pe tema relaţiei dintre redistribuire şi recunoaştere ne-a condus, pe nesimţite, la o altă întrebare, la care nu este uşor de răspuns la prima vedere, dar al cărei răspuns este decisiv pentru tentativa noastră de a reuni filosofia morală, teoria socială şi analiza politică: oare capitalismul existent astăzi trebuie înţeles ca un sistem social în care o ordine economică, ce nu mai este direct controlată de modele culturale instituţionalizate, e decuplată de alte sfere sociale? Sau poate că ordinea economică capitalistă trebuie înţeleasă, mai degrabă ca rezultatul instituţional al impunerii unor valori culturale care, potrivit întregii lor structuri, se întemeiază pe o formă de recunoaştere asimetrică? Cartea de faţă se poate înţelege, la nivelul ei cel mai profund, ca o încercare de a dezvolta, în dialog, un cadru comun pentru această întrebare, care să permită judecarea răspunsurilor noastre divergente. (Codrin Tăut)

Despre autor

NANCY FRASER (n. 1947) este profesoară de științe politice și filosofie la New School University din New York. Printre volumele sale recente se numără: The Radical Imagination: Between Redistribution and Recognition (2003) și Scales of Justice: Reimagining Political Space in a Globalizing World (2008).

AXEL HONNETH (n. 1949) este profesor de filosofie la Institutului de Filosofie al Universității Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt am Main și director managerial al Institutului de Studii Sociale din același oraș. Printre volumele sale recente se numără: Das Andere der Gerechtigkeit. Aufsätze zur praktischen Philosophie (2000); Verdinglichung. Eine anerkennungstheoretische Studie (2005) și Pathologien der Vernunft. Geschichte und Gegenwart der Kritischen Theorie (2007).

 

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Despre redistribuire şi recunoaştere”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…