Oferta

LEO STRAUSS ALEXANDRE KOJÈVE DESPRE TIRANIE

(5 recenzii clienți)

30,83lei 26,00lei

Autori: LEO STRAUSS,ALEXANDRE KOJÈVE/ XENOPHON

Traducere:  Ciprian Șiulea şi Ovidiu Stanciu

Traducere din greaca veche și note: Claudiu Sfirschi-Lăudat

353 pagini

© Licensed by the University of Chicago Press, Chicago, Illinois, U.S.A.

© TACT, 2014, pentru versiunea în limba română

Cod Produs: 1186 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4579

Descriere

Leo Strauss și Alexandre Kojève sunt pe deplin de acord că există o tensiune, chiar un conflict, între filosofie și societate; și sunt de acord că filosofia sau înțelepciunea se află în vârful ierarhiei scopurilor, că ea este scopul sau principiul arhitectonic. Nu sunt de acord dacă acest conflict dintre filosofie și societate poate – și trebuie – să fie soluționat. Cu alte cuvinte, nu sunt de acord referitor la posibilitatea unei societăți pe deplin raționale. Alegerea este clară: a încerca să eludăm pe cât posibil conflictul dintre filosofie și societate prin păstrarea unei distanțe cât mai mari între ele sau a încerca să soluționăm pe cât posibil conflictul dintre filosofie și societate lucrând la o reconciliere a lor. Strauss optează pentru prima variantă; Kojève, pentru a doua. In anexă traducerea din limba greacă veche a scrierii lui Xenophon: Hieron sau despre tiranie.

Despre autor

ALEXANDRE KOJÈVE (1902-1968), filosof francez de origine rusă. Principalele scrieri: Introduction à la lecture de Hegel (1947), Essai d’une histoire raisonnée de la philosophie païenne (trei vol., 1968-1973), Esquisse d’une phénoménologie du droit (1981), La Notion de l’Autorité (2004).

LEO STRAUSS (1899-1973), filosof american de origine germană. Principalele scrieri: Die Religionskritik Spinozas als Grundlage seiner Bibelwissenschaft: Untersuchungen zu Spinozas Theologisch-politischem Traktat (1930), The Political Philosophy of Hobbes: Its Basis and Its Genesis (1936), Natural Right and History (1953), The City and Man (1964), Liberalism. Ancient and Modern (1968).

VICTOR GOUREVITCH este profesor emerit de filosofie la Wesleyan University. Este cunoscut în mediul academic american în special pentru traducerea în limba engleză a scrierilor lui Jean-Jacques Rousseau.

MICHAEL S. ROTH este profesor de filosofie și președinte al Wesleyan University. Autor și coordonator al mai multor lucrări, printre care: Knowing and History: Appropriations of Hegel in Twentieth Century France (1988), The Ironist’s Cage (1995), Beyond the University: Why Liberal Education Matters (2014).

5 recenzii pentru LEO STRAUSS ALEXANDRE KOJÈVE DESPRE TIRANIE

  1. tact

  2. tact

  3. tact

  4. tact

  5. tact

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…