Oferta

Explicaţia

(1 recenzie client)

16,38lei 12,00lei

Autori: Alain Badiou, Alain Finkielkraut
Traducere: Alex Cistelecan
Introducere: Aude Lancelin
120 pagini

© Nouvelles Éditions Lignes, 2010
© TACT, 2012, pentru versiunea în limba română

Cod Produs: 455 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4478

Descriere

Pe bună dreptate, niciunul din cele două personaje prezente aici nu este renumit pentru gustul său pentru consens şi pentru calea rezonabilă de mijloc, şi cu atât mai puţin pentru înclinaţia spre compromis. Acesta este, de altfel, unul din puţinele lucruri care-i apropie şi care, deopotrivă, îi singularizează astăzi. O aceeaşi formă de integritate faţă de ceea ce fiecare dintre ei consideră a fi adevărul ce trebuie spus fără menajamente. Şi, de asemenea, un curaj dovedit, călit în încercările anumitor scandaluri intelectuale de mare spectacol, cxare au izbucnit de pe la mijlocul anilor 2000 şi care le-au adus uneori acuzaţii extrem de crude. A-ţi susţine convingerile cu fermitate şi cu orice preţ, ar spune Alain Badiou. A nu te lăsa intimidat de mârâielile bunei-gândiri, ar răspunde Alain Finkielkraut. Şi amândoi s-ar certa imediat în legătură cu natura acestei adversităţi sfidătoare neîntrerupte. (Aude Lancelin)

Despre autor

ALAIN BADIOU (n. 1937), filosof, scriitor și dramaturg francez. Predă filosofie la École normale supérieure din Paris și în Elveția, la European Graduate School. Principalele scrieri: Théorie du sujet (1982), L’être et l’événement (1988), Saint Paul. La fondation de l’universalisme (1997), Le Siècle (2005), Logiques des mondes. L’être et l’événement 2 (2006).

ALAIN FINKIELKRAUT (n. 1949), eseist francez. Predă istoria ideilor la École polytechnique din Paris. Principalele scrieri: Le nouveau désordre amoureux (1977, împreună cu Pascal Bruckner), La défaite de la pensée (1987), L’humanité perdue (1996), Penser le XXe siècle (2000), Philosophie et modernité (2008).

AUDE LANCELIN este jurnalist, în prezent coordonatoare a paginilor culturale din publicația Marianne, după ce între anii 2000 și 2011 a lucrat în cadrul săptămânalului Le Nouvel Observateur. Împreună cu Marie Lemonnier a publicat volumului Les philosophes et l’amour. Aimer de Socrate à Simone de Beauvoir (2008).

1 recenzie pentru Explicaţia

  1. tact

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…