Oferta

Apostolatul antisocial. Teologie și neoliberalism în România postcomunistă

(15 recenzii clienți)

30,00lei 24,00lei

Autor: ALEXANDRU RACU
Pagini: 275

© TACT, 2017

Cod Produs: 2485 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4671

Descriere

Alexandru Racu Apostolatul antisocial. Teologie și neoliberalism în România postcomunistă : „Cartea de faţă își propune să analizeze modul în care neoliberalismul a fost justificat cu argumente teologice de intelectualii neoliberali care, în România postcomunistă, și-au asumat public credinţa creștin-ortodoxă, pretinzând că aceasta joacă un rol fundamental în articularea viziunii lor economico-sociale. Cum scopul prezentului studiu este acela de a arăta unde anume se situează, prin raport cu ansamblul tradiţiei creștine, justificarea teologică a neoliberalismului din România postcomunistă, a trebuit să creionez o imagine de ansamblu a acestei tradiţii, suficient de clară și de documentată pentru a scoate în evidenţă contrastul strident, nicidecum subtil, dintre ceea ce se pretinde a fi justificarea teologică a neoliberalismului și ceea ce este de fapt. Pornind de la contextul românesc postcomunist, cartea ridică o serie de probleme teologice și istorice mult mai ample și mai complexe, pe care nu are pretenţia de a le fi epuizat”.

Din cuprins:

Surse scripturistice și patristice/ Instituțiile economice și sociale premoderne ale Creștinătății Răsăritene și Apusene / Doctrina socială catolică / Contextul ortodox și cel românesc / Horia-Roman Patapievici și individualismul posesiv creștin /  Între Patapievici de la București și Papa de la Roma:Părintele Ioan I. Ică jr. și opţiunea preferenţială pentru intelectuali / Teodor Baconschi și neoliberalismul în straie creștin-democrate / Mihail Neamţu și triumful oportunismului / Radu Preda și „taina fratelui”

Despre autor

Alexandru Racu (n. 1982), este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, Master în Studii Sud-Est Europene la Univeristatea din Atena şi doctor în filosofie politică al Universităţii din Ottawa.

15 recenzii pentru Apostolatul antisocial. Teologie și neoliberalism în România postcomunistă

 1. tact

 2. tact

 3. tact

 4. tact

 5. tact

 6. tact

 7. tact

 8. tact

 9. tact

 10. tact

 11. tact

 12. tact

  Petre Buciu:
  Tocmai am terminat de citit „Apostolatul antisocial. Teologie si neoliberalism in Romania postcomunista” a lui Alexandru Racu, o carte care face un mare serviciu culturii romanesti in starea precara in care se afla. Un adevarat proiect patriotic, as spune, si o oportunitate minunata pentru cei care vor sa inteleaga particularitatile discursului politic si cultural din Romania. … Cartea asta e un serviciu adus Romaniei. Romaniei care nu se face auzita, Romaniei care munceste in „piata libera” atat de idolatrizata de cei care fug de ea, Romaniei care se intreaba ce a mers rau cu tara noastra si care se intreaba daca nu cumva li se pare doar lor ca Romania se duce de rapa. Nu li se pare, iar cartea asta le va arata de ce se intampla acest lucru si cum elitele dreptei neoliberale au lucrat intens prin campanii de propaganda pentru a ajunge in aceasta situatie. Mii de felicitari, Alexandru Racu ! Sper ca aceasta carte sa le stea in coaste multi ani de-acum incolo !

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…