Oferta

Escatologia occidentală

Autori: Jacob Taubes
(2 recenzii clienți)

36,61lei 30,50lei

Autor: Jacob Taubes
Traducere: Maria Magdalena Anghelescu
Postfaţă: Martin Treml
286 pagini

© Matthes & Seitz Berlin, 1991, 2007
© Editura TACT, 2008, pentru versiunea în limba română

Cod Produs: 488 Categorie:
Editura: Editura Tact
ID Produs 4534

Descriere

Filosof şi istoric al religiei, Jacob Taubes este cunoscut pentru publicaţiile sale de  teologie politică, care oferă o înţelegere a lumii contemporane din perspectiva unei sinteze filosofice între iudaism şi crestinism. Publicată în limba germană, la Berna, în 1947, Escatologia occidentală nu este doar prima apariţie în limba romană a acestui important gânditor, dar e chiar prima traducere mondială a acestei opere fundamentale pentru teologia istoriei.

De la profeţii veterotestamentari până la misticii medievali, de la Sfântul Augustin şi Luther până la Kant, Hegel şi Marx, ea reflectează asupra destinului lumii occidentale ca preluare creştină a mesianismului iudaic şi continuare a traditiei creştine în gândirea modernă secularizată.

 

Despre autor

Jacob Taubes (1923-1987), filosof, istoric al religiilor, rabin. S-a născut la Viena, a studiat în Elveţia, la Zürich şi Basel, iar apoi a lucrat în cadrul Seminarului Teologic Evreiesc din New York, la Universitatea din Ierusalim şi la Universitatea Harvard. În Statele Unite ale Americii a predat la universităţile Princeton şi Columbia. Din 1966 a ţinut cursuri şi seminarii la Freie Universität din Berlin şi la Maison des Sciences de l’Homme din Paris. În mare parte, opera sa a fost publicată postum.

Lucrări principale:

Abendländische Eschatologie [ed. rom.: Escatologia occidentală, Editura Tact, Cluj, 2008] (1947),
Ad Carl Schmitt. Gegenstrebige Fügung [Lui Carl Schmitt. Potrivire împotriva firii] (1987),
Die Politische Theologie des Paulus [ed. rom.: Teologia politică a lui Pavel, Editura Tact, Cluj, 2011] (1993),
Vom Kult zur Kultur. Gesammelte Aufsätze zur Religions- und Geistesgeschichte [De la cult la cultură. Eseuri de istorie şi filosofie a religiei] (1996),
Der Preiss des Messianismus. Briefe von Jacob Taubes an Gershom Scholem und andere Materialen [Preţul mesianismului. Scrisori către Gershom Scholem şi alte materiale] (2006).

A editat trei lucrări tematice intitulate Religionstheorie und Politische Theologie [Teorie a religiei şi teologie politică] (1983-1987).

2 recenzii pentru Escatologia occidentală

  1. tact

  2. tact

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…